Mijn aandachtgebieden zijn WOII en Joods cultureel erfgoed, de DDR en de laatste jaren vooral stedebouw en architectuurgeschiedenis. Ik organiseer hierover  rondleidingen.

Kultur is Bildung.  Een belangrijke opstap tot “Bildungsbürger” werd gelegd in de toenmalige DDR, mijn eerste diplomatieke bestemming. Nederlanders speelden  in de staatscultuur een vooraanstaande rol en hebben grote indruk op mij gemaakt. Lin Jaldati, man Eberhard Rebling en dochters Kathinka en Jalda, brachten jiddische avonden. Sopraan Els Bolkestein zong de sterren van de hemel voordat zij door de Stasi werd kaltgestellt. Van hun leerde ik het toonaangevende  Oost-Duitse muziektheater kennen. Cox Habbema trad op in DDR-speelfims, regisseerde en speelde aan het Deutsches Theater. 

Migranten. De laatste jaren heb ik veel tijd besteed aan de  sociale en culturele integratie van moslim-migranten. Ik organiseerde hierover een aantal symposia in Berlijn met o.m. het CBS, Noordrijn-Westfalen,  het Sociaal en Cultureel Planbureau en de gemeenten Rotterdam en Amsterdam.

Europa. Ik verdiep mij graag in de toekomstige ontwikkelingen in Europa, waarbij ik voorspel dat binnen 3 decennia de EU wordt opgesplitst in Eurabia onder sterke Islamitische invloed (o.m. Turkije, Frankrijk, Spanje, Italië, Benelux, hoofdstad Brussel ) en het nieuwe  christelijke Europa bestaande uit de Donau-monarchie landen, de Oekraïne, Polen, de Baltische Staten gestuurd door de as Duitsland-Rusland. Berlijn wordt in deze constellatie de nieuwe Europese Hoofdstad.
Deze visie heb ik verwoord in het boek "Megatrends Nederland" en is medegebaseerd op de Humboldtrede van Frits Bolkestein.